plugg, plugg och varför inte ännu mer plugg?

engelskan är klar, psykologin är påbörjad och hälsopedagogiken är klar.
sitter och pratar med carro på msn, kanske ska iväg och träna med henne. hade varit skönt att komma ut och röra på sig och prata med carro. lite trött i huvudet nu faktiskt. annars får jag väl tvinga med mig pockis ut på en promenad. vi får se hur det blir. nu ska jag plugga lite till och sen får det räcka. eller om jag kanske pluggar lite körkortsteori. lutar nog åt det. har dubbel körlektion imoron, yesbox. det är morgondagens höjdpunkt, utan tvekan.
ska försöka hinna bort och kolla på carro och alla andra imorgon, dem har bal imorgon.
längtar så tills det är min tur. "bara" ett år kvar. åh tjena ja.

nej, nu ska jag stoppa huvudet i psykologi boken igen.
uppdaterar mer senare. take care!

jag vill ha mitt körkort nu.



Vad är felet?

Förstår verkligen inte vad det var med Tompa idag. Såhär har han aldrig varit förr, aldrig. Han var elak, respektlös, konstig och ja, jag vet inte vad. Han var hur lugn och mysig som helst i stallet. När jag skulle hoppa upp får han något spel, jag ska precis hoppa upp, står med ena foten i stigbyglen och ska precis ta sats och hoppa upp. Då kastar han sig på mig så jag ramlar, hamnar under honom, hänger kvar i tyglen och då reser han sig. Jag hann tänka "nu är det kört". Tack och lov landar framhovarna en bit från mig. Tompa går bort till gräset och jag tar mig upp, lite smått mörbultad. Känner att jag har fruktansvärt ont i ryggen, lyckades självklart landa på en stor sten.
Leder in Tompa i paddocken och kollar sadel, träns, benskydd, allt. Hoppar upp, utan problem. Skrittar runt några varv och han är hur lugn som helst. Rider ut bort mot skogen men kommer inte mer än 30 meter. Tompa stannar och vägrar röra sig framåt. Han kastar sig, reser sig, vänder om, bockar, backar.
Jag lyckas lugna ner honom och får fram honom några steg. Sen är det samma visa igen. Han backar in i staketet och blir rädd för det, slänger sig fram och sen vänder han om och sticker hemåt. Jag försöker några gånger till men inser att det är för farligt för att fortsätta. Han vill inte helt enkelt. Funderar på vad han kan ha varit rädd för men kommer inte på någonting.
Rider till paddocken och försöker jobba honom där, vilket visar sig vara omöjligt. Han kastar sig, bockar, reser sig och sticker. Jag börjar ge upp, gör allt jag kan för att få honom lugn. Men misslyckas. Hoppar av, inser att han har noll respekt för mig på marken, han springer på mig, nockar mig och slänger med huvudet.
Får in honom i stallet, sadlar och tränsar av, tar ut honom i paddocken igen och där får han springa ett bra tag.
Lagom arg och ledsen var jag. Kände mig så misslyckad, så fruktansvärt dålig som ryttare och jag hade så förbaskat ont i ryggen. Jag vet fortfarande inte varför han gjorde såhär.
Jag kollade igenom hela honon innan och efter jag ridit, precis som vanligt. Inte varm, svullen eller öm någonstans. Därför, är detta ett mysterium för mig. Varför gjorde han såhär? Har han ont någonstans? Jag förstår inte alls varför han gjorde såhär, och det skrämmer mig mest.

aj min mage.

ligger hemma med världens mensvärk, kan inte stå rakt upp, måste gå böjd för magen gör så förbaskat ont.
trots 2 alvedon har jag fortfarande ont. funderar på om jag ska hoppa ner i ett varmt bad, det kanske magen skulle må bra av. solen skiner där ute och jag är mest sugen på att gå ut och sola, men det är kört.
vågar inte öppna balkongdörren ifall den nu inte skulle gå att stänga igen och jag är för feg för att gå ner och sola på gräsmattan, + att hur skulle jag sola? liggandes i fosterställning? nej, lägger ner den idéen direkt.

nu ska jag ta något att äta och sen ska jag försöka ta igen någon timmes sömn som jag missade inatt.
take care och njut av vädret!

tjockismys

Jag och pockis sitter i soffan och tjockar oss lite. Gottigt värre.
Ska snart hoppa ner i sängen också, en snabb dusch först bara.
Jocke sitter och sjunger på "look at my horse, my horse i amazing", haha! Ni skulle sett honom, förbaskat söt.
Nej, nu har jag inte mer att skriva. Tompa har tappat en sko så det blir inte så mycket hästsnack förrän hovslagaren varit och slått på skon.

Nu ska jag duscha. Slänger in lite bilder från i eftermiddags också.
syrran vet hur man solar.


tävling!


Eftersom mina stövlar håller på att gå isönder så varför inte vara med och tävla om dessa gryma stövlarna?
Håller tummarna för att jag ska vinna dem =)

sunshine

sitter och har det trevligt i solen hemma hos mamma och pappa. har nyss fikat och jag ska snart äta lite glass hade jag tänkt. kattungarna springer runt som galningar och jagar allt som rör sig. rätt kul underhållning måste jag säga!
pockis sitter och skriver tenta. tycker synd om honom som måste vara inne nu när solen är framme.
ska försöka dra med honom på en promenad senare idag.

nej, glass väntar!


pockis (L)

lundakarneval

Har nyss varit och handlat och snart kommer männen och Sofia. Vi ska grilla, spela lite fotboll och kubb, ha lite roliga lekar och leva livet i detta underbara vädret. Detta kommer bli ännu en grym helg med Sofia, och nu även med boysen! Kan det bli bättre? Alla som jag vill ska vara här, kommer vara här och spendera denna kvällen med mig.
Åh, underbart! Jag är så glad, allt är så bra just nu.
Jag har laddat kameran så bilderna jag kommer ta ikväll kommer upp när jag har tid helt enkelt.
Nu ska jag fräscha till mig lite och bara njuta av sällskapet, vädret och den underbara stämningen!
Idag älskar jag mitt liv, utan tvekan.

åh, najs.

Insåg nyss att jag inte börjar förrän 13.10 imorgon! Åh, härligt! Har idrott och sen är dagen slut. Kan det bli bättre?
Riktigt, riktigt härligt! Ska ringa pappa imorgon och höra om vi ska luncha.
Har spenderat halva dagen med pappa och hans kollega, jag är numera deras privata driver (enligt mig). Jag körde dem från Lund till Tomelilla/Lövestad. Gick hur bra som helst. Bra att ha två grymma bilförare med sig som kan ge en tips och råd. MB var snäll idag, han sa att jag körde väldigt bra och att han inte ens varit nervös när han åkte med mig. Bra det ju!
Har dessutom bokat in två körlektioner till. Körde C30:n i tisdags och bababam vad rolig den var att köra! Den var precis lika rolig att köra som jag hade föreställt mig. Och ojojoj, vad den gick. Tryckte man på gasen så hände det grejer. Inte som den sega stora volvon jag fick köra första gången, där fick man trycka plattan i mattan för att bilen skulle rulla. Nej, kort sagt, Ida (L) Volvo C30.

Idag har jag varit hemma och fikat och bara tagit det lugnt hemma hos mamma och pappa.
Eftermiddagen och kvällen har spenderats i stadsparken med Pockis och hans kompisar, trevligttrevligt.

Har nyss slängt i mig lite mat och nu ska jag titta på film med han den dära Pockis.
Take care!

Resumé från helgens utgång.

När man kl 5 på morgonen tar en taxi från Mårtenstorget till Centralen i Lund för att man har dansat så kolosalt mycket att fötterna inte ens duger att stå på.
Då ,mina vänner, har man haft roligt.

Lördagen på White, Slagthuset i Malmö blev riktigt riktigt lyckat.
Det var jag & Ida, duon, the duo.
Det var längesen jag dansde så galet mycket, hade så roligt & var så varm!

Kvällen började med förfest i idas lägenhet.
Dryckeslekar som vi efter ett tag kom på inte inkluderade någon dricka överhuvudtaget?
Där satt vi, totalt inne i spelet & glömde helt bort att dricka.
Roligt var det kan jag tala om, kan kanske rekomendera det som sällskapsspel men inte till dryckeslekar.

Där efter begav vi oss mot destination Malmö, den stora staden. Vi sprang omkring på någonform av innomhus gräsmatta, pratade tyska & åt hamburgare innan vi skärpte till oss och styrde stegen mot Slagthuset.På Slagt var allt lika bra som vanligt.
Jag bara älskar det stället.
Lokalen, musiken, folket.. allt!

Sen var det verkligen all in. jag tror inte jag & Ida satt ner i mer än 5 sekunder på hela kvällen. Verkligen galet mycket dans blev det.
Vi dansade bugg med några random killar till greese låtar, skakade rumpa till 90-tals hits & hoppade omkring på house golvet.
Galet bra.
Fortfarande efter att ljuset tänts och musiken tystnat dansade vi.
Ja, vi kunde helt enkelt inte sluta.

Lite över 3 stod vi utanför Slagt och en kille i väldigt förglada kläder, med långt hår & hiphop-keps hoppade fram till oss "Din jacka har en väldigt röd färg" sa han och pekade på Ida. "Vill ni följa med på efterfest i staffanstorp?"
Jag & Ida tittade på varandra & skarttade, dax att sticka hem?

Vi gick (ja till fots) ända till konserthuset (för er som inte vet så är det nästan omöjligt i ett par skor med 15 cm hög klack..) och blev erbjudna skjuts av en spanjor. Problemet var att hans enda färdmedel var en cyckel, utan pakethållare.
Men han insisterade ändå på att skjutsa oss på den till Lund.
Stackars människa, som tur var är vi snälla flickor och tackade nej.

Missade bussen med en minut & satt på en bänk och väntade i en halvtimme på nästa buss, medan solen steg upp & fåglarna började kvittra.
Mysigt kan man tänka, men det var kallt som fan.

Vi kom med nästa buss och åkte ca en timmes bussresa för att komma till lund, bara för att väl i lund komma fram till att vi lika bra kunde ha tagit taxi hela vägen, sluppit frysa och varit hemma ungefär 2 timmar tidigare för ungefär samma pris?
Jag vet inte vad vi tänkte med riktigt..

Sen tog vi som sagt taxi från mårtenstorget till stationen & gick barfota därifrån hem till Ida. Vilken syn vi måste ha varit? Folk började för sjutton gå upp vid tiden vi kom hem.
Men det är så det ska vara så nu tänker jag inte skriva mer!


dum häst.

Hopptränigen igår gick sådär. Vet inte riktigt varför Tompa var som han var igår, han betedde sig inte riktigt som vanligt. Vi skulle hoppa studs, bara lågt till en början. Kändes fin när jag red fram honom, red med sporrar för första gången, och han reagerade jättebra på det. Han stannar första gången vi ska hoppa, något han aldrig gjort med mig förutom, och detta var låga kryss. Tar om det igen och han stannar igen, tredje gången hoppar han första, svänger ut innan andra och får något fnatt. Jag blev arg på honom och efter det gick det bättre. Vi höjer upp hindrena lite och det går hur bra som helst. Tills han bestämmer sig för att han hitta på något annat. Kommer jättebra in på hinder 1&2, på 3:e slänger han sig ut till höger. Vilket resulterade i att jag flög av som en vante.
Man har absolut ingen balans alls när man hoppar stunds i galopp och står i fältsits. Hela vänstra sidan fick sig en rejäl smäll, ögat och kinden är svullet och blått. Blödde som en jag vet inte vad igår. Och spottade grus gjorde jag också. Förbannade häst. Men det var bara att hoppa upp igen! Arg som ett bi var jag för att han tramsade så förbaskat mycket. Och oj så fint han gick! Som en klocka. Synd bara att man ska behöva bli arg på honom för att han ska gå så fint. Hoppade två gånger till och det kändes väl OK, dock så betedde han sig som en gris efter hindrena. Bockade och stack och höll på. Tack och lov lyckades jag hålla mig kvar och jag fick ner honom på jorden sen igen. Sofia fick skritta av honom, dels för att jag inte orkade och dels för att hon behöver rida lite mer!
Sofia fotade en massa igår så bilder kommer väl ut här förr eller senare.

Idag höll jag lite lektion för Sanna på Tompa. Gick helt OK. Jag hoppade upp och visade hur hon skulle göra för att han ska gå rätt (ibland är det lättare att visa än att förklara). Red max 5 minuter, sen var kroppen död. Höften, knät och axlen gör lagom ont idag. Måste se ganska rolig ut, ser misshandlad ut i ansiktet och går som en gammal tant. Jaja, det är sånt man får ta när man rider!

Nu ska jag sova! Och btw, ni som har frågat efter en resumé från helgens utgång, jag kopierar från Sofias blogg och lägger in här, hon skrev det så bra så varför ska då jag också skriva?
I helgen är det Lundakarneval och det taggas det till.
Take care!



middag med boysen

Pockis och Johan håller på att laga mat nu, jag slapp det idag alltså, vilket är skönt!
Mådde bättre efter att jag sprungit innan. Blev inte så långt men jag höll ett bra tempo hela vägen iallafall, så det känns bra ändå. Ska försöka komma igång med att träna lite smått igen. Jag tycker att det är så skönt när jag väl är ute och springer. Så, hjälp till att peppa mig!
Grabbarna har hjälpt mig med matten, vilket är guld värt. Vad skulle jag gjort utan dem?
Nu känns det OK, men jag vill att det ska kännas mer än OK.
Gårdagen var underbar, jäklar vad roligt vi hade! Skriver mer om det sen, nu ska jag äta!
Vill bara snabbt säga att jag har världens bästa föräldrar som alltid stöttar mig till 210%.
Jag älskar er! Ni är bäst!

Take care!

run bitch, run

nu ska jag ut och springa. behöver tänka. behöver vara själv. vill jag verkligen fortsätta detta?
som sagt, behöver tänka för mig själv. plugga ipoden i öronen och bara springa.
låter helt underbart faktiskt.

utgång med bästa

Ansiktsmask, hårinpackning, hudlotion, yes it is. Har börjat göra mig klar för utgång ikväll. Ska snart ta bort ansiktsmasken och hårinpackningen. Innan jag sminkar mig och klär på mig ska jag plugga lite matte inför nationella på tisdag. Roligt. Älskar verkligen skolan. Nej, den tar seriöst död på mig. Hade varit gött att bara skita i allt, men kan man det? Nej. Men matte ska inte få förstöra min kväll. Ikväll är det klackarna i taket och all in som gäller!

Uppdaterar kanske mer sen.
Take care!


bästa vän

Blir så trött på alla lögner, alla förhoppningar som slås i kras gång på gång, all bull shit rent ut sagt.
Nu struntar jag i det och tar framtiden som den kommer, funkar det inte så funkar det inte. Då är det inte värt att må dåligt bara för att helt enkelt.
Ska bli så skönt att träffa bästa vännen imorgon och prata om allt och sen gå ut och dansa och ha roligt i flera timmar. Bara vi två. Precis vad jag behöver. En Ida-Sofia kväll. En galen Ida-Sofia kväll. Vi ska ha så roligt som bara vi kan, roligast i världen. Åh, vad jag behöver detta!

Nu ska jag sova och tagga inför morgondagens galenheter med Sofia.
Take care.

memories

gamla minnen väcks till liv och jag vet inte om jag ska skratta eller gråta.
ska jag nöja mig med det jag har nu och vara nöjd och inte vilja ha något bättre? fast jag vet att det finns bättre?
är jag lycklig med det jag har nu? eller är allt bara en fasad som jag byggt upp omedvetet? just nu är jag så trött på det mesta, hade varit skönt att bara lägga sig under en sten och stanna där till jag funderat klart på hur jag vill göra med allt. varför saknar jag så mycket? varför kan jag inte bara vara glad och nöjd med det jag har nu?
varför ska jag blicka tillbaka och tänka på hur lycklig jag var när du fanns med i bilden?
jag tänker på dig och saknar dig varje dag. kom bara tillbaka. jag saknar dig så, du var bättre än alla andra. du var allt jag velat ha och allt jag önskat mig, du var perfekt.
du var bäst och kommer alltid vara nummer ett för mig.

In my dreams
I'll always see your soul above the sky
In my heart
There always be a place for you for all my life
I'll keep a part of you with me
And everywhere I am, there you'll be




la weekend

helgen har gått fort som vanligt. fredags kvällen var jag hos stoffe, spelade lite fifa, tittade på tv och hade det trevligt. lördagen var johan och magnus här och tittade på film. jag var på konfirmation också, det var goda ostar dem bjöd på iallafall! idag, söndag, har jag inte gjort mycket. rullar tummarna ungefär.
caisa kom och hämtade mig vid 17 tiden och sen åkte vi ut till tompa. hoppning stod på schemat men det var så skönt att bara åka häst i skogen så vi tog en långtur i skogen och sen fick caisa jobba honom lite i paddocken när vi kom tillbaka, jag skrittade av honom barbacka. hur mysigt som helst. var inte riktigt på "jobba hästen" humör.
just idag var det skönare att bara åka häst! längesen jag gjorde det, så jag tyckte att det var OK..

imorgon blir det jobb från 7-15 och körskolan efter det. har körlektion vid 16, pappa ska kanske sitta med i baksätet, vi får se helt enkelt! jag och pockis har varit duktiga ikväll, vi gjorde egna pizzor här hemma, det var gott! nu ska jag sova! take care!

grym

Bara älskar denna reklamen. Sjunger med och blir lika glad varje gång jag hör den! Så, därför delar jag med mig av det goda! Passa på, för det är inte ofta jag gör det!

Måste ha.

Har hittat ett par konkurrenter till skorna jag hittade häromdagen. Åh, ge mig ett jobb så jag kan köpa skor!

ps2

blir ett snabbt inlägg här innan jag ska iväg. ska iväg till stoffe ikväll och spela lite spel och umgås med boysen.
kommer garanterat bli trevligt! funderar på att bjuda med hanna dit, får se om hon skulle ut ikväll eller inte.
nej! nu ska jag byta om lite och fixa till mig lite.
kan ju säga att mamma och pappa har varit bäst idag också.
take care!

Bad

Hoppade nyss ner i ett varmt bad. Kan behövas efter 26 timmars sömn. Kände mig lagom fräsch.
Håret ska få sig en välförtjänt inpackning och resten av kroppen ska skrubbas med body scruben jag fick av mamma för ett tag sedan. Kanske ska packa in ansiktet i en ansiktsmask också. Ja, varför inte? När man ändå är igång så.
Vi hörs senare!



Schystberg

Min kära make köpte hem cheesballs till mig, åh vad han är bra han.
Och som om det inte räckte blev det glass och banan också.
Känner att jag börjar bli frisk igen, aptiten börjar komma tillbaka!
Snart dags att sätta igång med kvällsmaten också, kyckling med fetaost, inlindad i bacon, mumma.
Först ska jag pussa och krama på min ppppockis lite.
Mer uppdatering senare kanske!

Favoriter

Sitter och planerar helgen med några söta vänner. Ser ut som att det blir mysig filmkväll med massa onyttigheter och många bra filmer. Precis en sådan kväll jag behöver! En mysig kväll med mina favoriter.

Valborg 2010

Precis som vi planerat började vi med champagnefrukost vid 7 och sen var vi i stadsparken vid 8.30.
Regnet hindrade oss inte från att ha roligt! Kort sagt,  Valborg var roligt men självklart är det alltid någon som inte förstår ett nej. Det finns alltid någon som ska förstöra och komma fast de inte är bjudna. Förstår inte grejen med det. Och att sno saker från vår lägenhet, kom igen, vafan är det för stil?
Nej, usch vad besviken jag blev på vissa personer.
Strunt samma. Jag är så glad att jag har Sofia och Pockis som alltid kan pigga upp mig hur arg jag än är.
Utestället vi var på, Aces, var riktigt dåligt. Dålig musik och människorna som var där betedde sig som barnungar.

Slänger in lite bilder från Valborg också.


vill ha.

Dagens vill ha är utan tvekan dessa skorna från have2have.se.
Är sjuk idag också, fick ju gå hem från skolan igår pga av extrem huvudvärk och magont.
Väl hemma somnade jag och sov från 11-20. Var vaken och åt lite, sen somnade jag igen vid 22 och vaknade vid 12-tiden idag. Nu känner jag mig ganska utvilad men hade utan tvekan kunnat sova ännu mer, hur nu det är möjligt.

Det gick riktigt bra på körskolan i tisdags. Fick köra den stora volvon, jag som ville köra c30:n. Men Lena sa att jag skulle få köra den nästa gång, yesbox! However, körningen gick galant! Jag trodde att hon skulle köra ut mig till något öde ställe där hon skulle kolla hur mycket jag kunde, men icke. Hon frågade hur mycket jag kört och jag sa att jag har ju kört mycket hemma men inte så mycket i stan. Hon tyckte att jag skulle prova att börja köra direkt. Och det gick galant. Vi körde runt mycket inne i stan, vid centralen osv. Fickparkerade några gånger också, och det var inte så svårt som jag trodde. Gick bra efter några gånger.
Lena tyckte jag körde väldigt bra och det märktes att jag kört mycket. Det jag skulle öva på var att fickparkera och att inte glömma släppa upp kopplingen. Annars var det jättebra! Vilket känns skönt!
Ska dit på måndag eftermiddag igen och köra.

På tal om måndag! På måndag ska jag jobba. Och jag kom just på en sak. Skorna kanske kan bli mina efter att jag jobbat på måndag. Värt att fundera på det.
Och på tal om jobb, jag har sökt 3 jobb till idag. Kan jag inte bara få ett förbaskat jobb?
Stör mig så på dem som får jobb genom sina föräldrar och sen inte tar vara på det utan struntar i det.
Något jag också stör mig på är våra tjocka, lata grannar som inte orkar ta sitt feta arsle nerför trapporna och gå ut och röka. Istället ställer dem sig i trappuppgången och öppnar fönstert där och röker. Då kan dem vill lika gärna röka inne i lägenheten, nej verkligen inte, istället ska hela trapphuset stinka rök. Lata tjockisar, rör på er.

Nu ska jag nog ta lite glass och kolla om det är något bra på tv.
Imorgon måste jag vara frisk för vi har nationellt prov i engelska b imorgonbitti.

Otroligt vackert.

Hittade en otroligt fin blogg nyss, tjejen som skriver har förlorat sin lillebror och ja, jag vet inte vad jag ska skriva.
Jag blev helt tagen. Ni hittar hennes blogg
här!

hoppla!

Slänger upp en massa bilder från när jag hoppade Tompa i helgen.
Tänk på att han behöver mer muskler och kondition, plus att vi inte är 100% sammansvetsade än.



förbannad

jaha, tisdag morgon igen. lika jävla värt att gå upp idag som förra veckan. salen vi ska vara i finns inte ens! fattar ni, den finns inte? det står ingen information om var vi istället ska vara så här sitter jag, har håla i nästan 2 timmar och jag fullkomligt jublar. eller? har precis sänt iväg ett mail till min lärare.
usch vad jag är trött på denna förbannade jävla skola där INGENTING fungerar som det ska. inkompetenta lärare?
ahjo, lite kanske. ett tips, välj aldrig Polhem.

nej, nu ska jag försöka fördriva tiden i någon timme. inte lönt att åka hem, då kommer jag bara somna.
får väl nätshoppa eller något.
take care.



Snälla päron.

Fick nyss lite bilder från när jag hoppade Tompa lite i söndags.
Slänger upp 2 bilder här, kanske bjuder på fler imorgon.
Det gick toppen att hoppa honom, han bråkade lite i början men blev fin efter galoppen. Lite bus och bock i galoppen, sötplutt till häst.
Avslutade på ca 1 meter och det kändes kanon. Det var en trött och svettig häst som mamma fick hoppa upp och skritta av. Idag har han fått skritta ut en runda, det gillar han.

Valborg var great och ni får veta mer om det imorgon eller något, då får ni bilder också.
Nu, ska jag duscha och sen ska jag sova! Så jobbigt trött, usch.
Imorgon är det körlektion och efter det teorilektion!

Take care!



Negativt

det mest negativa med att inte bo hemma är att man har en hel jäkla lägenhet att städa, inte bara ett enkelt rum.
åh, pisse vad tråkigt det är.