Tisdag

Ojojoj, uppdatering. Starkt jobbat av mig! Jag är ledig imorgon och på torsdag, riktigt skönt.
Just nu är jag hos Jockepocke, fast han är och tränar. Vilket betyder att jag har lägenheten för mig själv, he-he-he, aldrig fel. När han kommer hem ska vi nog iväg och handla mat inför kvällen och sen äta, tacotacotaco.
Nu ska jag titta på Greys och måla naglarna.
Take care.


Savage Garden - Two Beds and a Coffee Machine

Måndag

Har varit väldigt dålig med att uppdatera på sistone, ber om ursäkt för de.. typ. Helgen har gått fort, men den har varit bra! Haft kul med några av mina favoriter hela helgen.

I fredags var det först skola som gällde, redovisning på engelskan, gick finfint. Efter skolan föjde jag med Jocke och Stoffe till Malmö för att lämna tillbaka bilen de hyrt. Vi var lite vilse ett tag men hittade efter lite irrande till macken där en totalt kass gubbe kom för att kontrollera allt. Fredag kväll var jag bara hemma eftersom jag skulle upp till Helsingborg tidigt på lördagen för att provrida en häst.

Lördagen började tidigt och det kändes tugnt att behöva gå upp tidigt en lördag. Cecila hämtade mig vid 10 och sedan bar det av upp mot Helsingborgs trakterna. Kom fram och insåg att det var en 4 årig häst jag skulle provrida, lite smått nervös blev jag, det är en riktig bebis häst ju. Gick hyfsat bra och ska förmodligen upp och prova den igen i helgen. Känns lite sådär att den är så ung men det kan bli bra, får se. 
På vägen hem körde vi in om Härliga Hem och sen Donken, bästaste Donken. 

På kvällen bar det av in till Lund, först in till Jocke en stund och sedan vidare till Sara för att äta och göra oss i ordning inför Linns 18-års fest med tema karneval. Linns fest blev hur bra som helst, mycket folk, egen dj, bra dansgolv, tårta och nattamat, me like.Tusen tack Linn!
Jag och Sara tog oss hem vid 2-3 tiden och sedan mötte jag upp Jocke och Johan i Lund. Vi satte oss på BK för att äta och satt där i sisådär 2 timmar och pratade om allt och inget. Väl hemma hos Jocke somnade jag som en stock.

Söndag betydde släktmiddag hos mormor och morfar så efter några timmars sömn var det dags att sätta sig på bussen.
Efter massa god mat och kortspelande körde Maria mig till Lund, vi körde in om Donken och käkade ännu lite mer.
Kvällen spenderade jag med Jocke, vi tittade på film och hade det mysigt. Som vanligt somnade jag innan filmen var slut, måste bättra mig på det där.

Idag, måndag, har jag bara haft en lektion, skönt! Har varit hemma hos Jocke större delen av dagen.
Mamma hämtade mig vid halv fem och då var det bara hem och byta om för att ge sig iväg till Cecila.
Jag planerar att börja komma i form igen, så jag tog Cecilias små (stora) hundar, mina favorithundar, och gick en lång promenad. Ska försöka göra det några gånger i veckan, får börja lugnt och försiktigt innan jag kan börja springa med Teqila, den vildaste hunden. Hon kommer trötta ut mig totalt. Men det är bra att hon är pigg och galen, då kan hon dra mig när jag börjar bli trött.
Pappa kom och hämtade mig och sedan körde vi och tankade, eller JAG körde rättare sagt.
Jag fick prova på att panikbromsa också, och det var inte så farligt som jag trodde. Det är inte kul men jag trodde att det skulle vara mycket värre. Nu panikbromsade jag trots allt bara i 70, tänk sen i högre hastigheter, usch!
Det gick hur bra som helst att köra, börjar få bra koll på dragläget nu också, och att växla, möta upp med gas osv, börjar kännas riktigt bra. Det är kul att köra bil!

Imorgon är det skola och sedan Jocke som gäller. Lång skoldag imorgon, bäst att börja tänka på refrängen nu.
Kanske uppdaterar imorgon, vem vet.
Take care.

Söndag

Vad har hänt sen senast? Inte mycket. I fredags var det skolan som gällde, sen fick jag skynda mig iväg till tågstationen för att säga hejdå till J som har varit hemma över helgen. Har lovat att möta upp honom på centralen idag, sen bär det antingen av till någon restaurang för att äta eller så blir det mat i lägenheten, sen blir det nog film och sovdags.
Igår kom Sofia hit, vi åt gott och tittade på film, hur mysigt som helst!
Och jag övningskörde mycket igår, gick hur bra som helst! Dragläget börjar kännas bättre nu, det är det svåraste.
Jag föredrar att köra ordentligt, svänga, bromsa, gasa, växla, mycket roligare!

Idag ska jag plugga inför provet på onsdag, ska renskriva alla anteckningar och läsa igenom dem och sidorna (såhär typ 50-60 sidor, LAGOM). Sen blir det kanske lunch/middag i Lund med Big mama och extramormor, får se, och sen ska jag som sagt möta upp J. Ska kanske ut och övningsköra lite också, pappa tycker att jag ska börja öva på att panikbromsa, det tycker inte jag. Han panikbromsade i 15 km/h igår, och jag gillade det inte.
Men, man måste lära sig! Vore bra om jag lärde mig det snart eftersom jag kör så pass mycket på allmänna vägar.


Imorgon är det plugg och Jissepisse som gäller. Ledig på torsdag och då är det mycket som ska hinnas med, måste hitta kläder till Linns 18års fest som är i den kommande helgen, måstemåstemåste! Vet ni någonstans man kan köpa karneval liknande kläder så säg till! J ville att vi skulle ut och shoppa kläder till honom, och skor till mig, mihi me like. Och sen ska jag hinna träffa Sofia också. Jag ska hinna! Ohyes.

Nu ska jag och Sofia ut och gå en runda. Ska försöka uppdatera oftare nu, haha, lycka till med det!
Take care.

Tisdag

Folk har börjat klaga på dålig uppdatering. Bäst att jag skärper mig kanske.
Imorgon blir det plugg och nudelparty med Werner och Ling, hur trevligt som helst kommer det bli!
På torsdag ska jag hjälpa Elin med lillponnyn King också, får se hur det går. Ska förhoppningsvis sova hos J också, sen åker han hem i helgen, blä för det.
Fredagen är oplanerad hittills, får se vad som händer.

På tal om något helt annat så har jag kommit igång med övningskörningen ordentligt, det är verkligen riktigt roligt att köra! Jag och mamma var ute på en lång tur igår, mamma är rolig att köra med. "Säkerhetsbältet mamma, säkerthetsbältet, sitter det fast?"

Men det får räcka med uppdatering för såhär idag, jag ska titta på Greveholm nu och försöka somna.
Take care.


Söndag

Hej! Jag heter Ida och tycker att det är tråkigt att uppdatera här för tillfället, därför jag inte uppdaterat på 5 dagar.
Finns roligare saker att göra än att blogga. Och jag har inget vettigt att blogga om.
Livet är bra just nu.

Igår var det först tävling med Sara, fick hoppa upp och rida hennes häst lite, roligt! Sara var jätteduktig, stolt som tuppen var jag när vi åkte hem.
Åkte hem till Sara och vi duschade och åt god mat. Sen åkte vi Lund runt för att få tag på lägenhetsnycklar så att vi kunde göra oss i ordning hos J. Vi insåg något sent att bussen gick inom en snar framtid, detta resulterade i att vi sprang barfota från KG till stan. Ni fattar inte hur ont vi hade i fötterna och trötta vi var sen.
 Anlände till Dalby och möttes upp av Linn och Sofia! 18 års fest (tror dock inte att jag träffade personen i fråga någon gång under hela kvällen). Vid 1 var jag och Sara trötta och ringde efter Saras mamma som kom och hämtade oss. Värt att tilläga är ju att jag och Sara gick vilse i Dalby, hur kan det hända?

Vaknade upp hos J och vid 12 tiden kom mamma och sis och hämtade mig och sen körde vi vidare till Nova för att köra därifrån nästintill tomhänta, men det var trevligt ändå! Sen bar det av till Bara för att hälsa på kusinerna, hur trevligt som helst. Efter att vi varit hos kusinerna ett tag bar det av hem till J igen. Lagade mat och nu ligger vi och tittar på film.
J är omtyckt! 
Imorgon blir det frukost på stan med Sara och sen bär det av in till Malmö för att luncha med farmor.
Har lovat att jag ska rida Jissepisse också. 
Slänger in en bild på Jissepisse när jag red honom för någon vecka sen, och sen en bild från i lördags.
fulhestBebisjisse.

 dalby


Måndag

Helgen var hur trevlig som helst! Lördagen blev helt ok, inte bästa festen men jag träffade både Laike och Kalle, vilket var roligt! Kvällen slutade med att jag lagade pasta till mig och några till andra i Gustavs lägenhet, så kan det gå.
Vid två bar det av till J för att sova. Sov länge på söndagen och gick sedan med J till Donken för att käka lunch, tres bien!

På kvällen bar det av mot extra mormor för middag med henne, Maria och Big mama.
Kvällen var mycket trevlig med god mat och god dricka!
I påsk bär det av upp till Sthlm för att träffa Big mama och Maria. 3 pers i deras lägenhet, kan bli trångt och mysigt.

Nu ska jag fortsätta sova, somnade i soffan innan. Soffan är så jobbigt skön att sova i, varför somnar jag alltid där?
Imorgon ska jag plugga lite danska inför provet på onsdag, känns bra att jag redan kan det.
Måste säga att min lärare i danska är bra, hänger du med på lektionerna så kan du det och behöver inte plugga rumpan av dig inför proven, sånt gillar vi!

Nej, sängen väntar. Massa kramar till Sofia, Sebastian och deras föräldrar som är starka och kämpar på!
Jag håller alla mina två tummar inför beskedet ni kommer få i veckan, keep going strong!

Take care.